март 31, 2005

“ЧОВЕШКИ ФРАНЧАЙЗ”

Франчайзингът, заклеймяван и отричан, в крайна сметка се оказва най-евтиният и безопасен начин да започнеш свой бизнес. Провалите в него са едва 33%, което наистина е много добре, като се има предвид, че при всички останали опити за започване на бизнес само през първата година отпадат 80% от опитващите, а през следващите пет години – още 80% от останалите. Все пак франчайзингът изисква човек да започне с начален капитал минимум 25 000$, който може да достигне и 600 000$, когато става въпрос за фирми като “Макдоналдс” например. Не всеки обаче разполага с такива средства. Какво остава тогава?
Следващата стъпка в развитието на свободното предприемачество
Следващото най-добро нещо е… Мулти-Левъл Маркетинга / MLM /. Той е взел концепцията за франчайзинга – дава на свободните предприемачи бизнес-възможност, отличаваща се с минимален риск, в която всичко е предварително готово – и е внесъл някои забележителни подобрения.
· Съвсем малки инвестиции – малък или никакъв риск. Какъв капитал ви е нужен, за да станете дистрибутор? Това са регулярни малки суми за обучение, плюс сумата за закупуване на известно количество от продуктите.
· Предимството да работиш от дома си. За повечето дистрибутори това е професия, която човек изпълнява от дома си, така че не е нужно да дава пари за високите наеми за склад и/или офис. Необходими са ви само един телефон, бюро и библиотечка.
· Няма шефове и подчинени. Вие сте независим дистрибутор, главата на собствения си бизнес. Нямате подчинени. Хората, с които работите, също са шефове, които ръководят собствения си бизнес. В Мулти-Левъл Маркетинга човек не просто “притежава своята работа” - той “притежава своя бизнес”. И контролира както своята работа, така и живота си.
· По-голям избор – пълно работно време, почасово работно време, пътуване /национално и международно/. Всеки дистрибутор е доброволец. Той не е длъжен да прави каквото и да било. Свободен е да работи през дните и часовете, които сам избере, където пожелае, каквото пожелае… и, може би най-важното от всичко – той е свободен да избира хората, с които работи. Макар мнозинството дистрибутори да работят основно нещо друго, все повече от тях напускат старата си работа и се отдават напълно на този бизнес, като работят предимно от дома си. Други пък предпочитат да пътуват повече до други градове и дори до други страни, като по този начин поставят своя бизнес на международна основа.
· Пълна професионална подкрепа. Човек е в този бизнес заради себе си, но не е сам. Успехът на фирмата, с продуктите на която работите, зависи от вашия успех, затова тя ви подкрепя по всички възможни начини. Подобно на франчайзинговите фирми, тя ви осигурява продукта или услугата, които продавате, плюс обучение, подходяща учебна литература и др. Вие сте партньори с вашата фирма в тази възможност за победа.
Звучи невероятно нали? И наистина е така. Но това не е всичко. Съществува още една, много специална причина, поради която Мулти-Левъл Маркетинга е следващата стъпка след франчайзинга. Именно поради това го наричат
“Франчайзинг на квадрат”.
Когато купува франчайзинг, човек добива правото да продава продукта или услугата, осигурени от фирмата “майка”. Същото важи и за МЛМ, с тази разлика, че не трябва да плащате франчайзингова такса, нито да имате солиден първоначален капитал, да осигурявате склад и/или всевъзможни съоръжения и да наемате хора, с които също ще трябва да се справяте. Освен това не трябва да плащате процент от своята печалба на фирмата “майка”, както е при франчайзинга. Нещо повече, вие сте независима страна и работите за самия себе си, не за фирмата.
И сякаш това не е достатъчно, ами МЛМ ви предлага още една, наистина революционна възможност – да предлагате и на други да си изградят успяващ бизнес!
В Мулти-Левъл Маркетинга човек получава доходи не само за продуктите или услугите, които е разпространил /както е при франчайзинга/, но и от продажбите на хората, които е включил в своята собствена МЛМ организация – хора, които, също като вас, притежават свой независим бизнес в рамките на МЛМ. Точно поради това го наричаме “франчайзинг на квадрат”.
Именно това е една от най-силните и привлекателни черти на Мулти-Левъл Маркетинга. Той ни позволява да разпределим така нашата енергия, време и талант, че да получаваме комисионни от всички, които сме включили в този бизнес.
Андрю Карнеги е казал някога: “Предпочитам да получавам по 1% от усилията на 100 човека отколкото 100% от собствените си усилия.” Точно такава възможност ни дава МЛМ. Това обяснява защо толкова много “обикновени” хора постигат невероятни успехи в този бизнес.
Традиционната продажба и дистрибуция зависят от усилията на малко на брой, избрани суперзвезди в продажбите, всяка една от които разпространява огромни количества от дадената стока. Мулти-Левъл Маркетинга е точно обратното: той се опира на множество хора, всеки един от които продава по малко.
“Човешки франчайз”
Мулти-Левъл Маркетинга съчетава всички предимства за добър доход, тъй като е и франчайз, и франчайзингова фирма и в същото време премахва основните “недостатъци” на двете: . Няма високи франчайзингови такси, тъй като ние сме независими МЛМ дистрибутори. . Не плащаме огромната част от своята печалба на фирмата-“майка”. . Не се занимаваме с наемане, уволняване и ръководене на персонал. . Не сме изправени пред поглъщащи всяка наша свободна минута изисквания на седемдневната работна седмица и четиринайсетчасовия работен ден.. Имаме предимството да предлагаме висококачествени и уникални продукти и услуги, които задоволяват високите изисквания на клиентите, а контактът и рекламата се осъществяват при лични срещи. . Можем да избираме с кого, кога, къде и как да работим.. Не е за пренебрегване и възможността да работим от дома си и по този начин да не плащаме наеми за помещения, за офис и склад. . Работното ни време е изключително гъвкаво. . Имаме възможност да разпределяме така своето време и енергия, че да получаваме доход и от усилията на другите. . Включването в този бизнес не представлява никакъв или почти никакъв финансов риск за нас. . Съществува напълно реална възможност за печалба както от личния, така и от груповия обем продажби, като приходите ни могат да бъдат както 500 или 1 000$, така и 10 000 $, 20 000$ или повече. . Все още е възможно да сте сред първите, включили се в една професия, която тепърва започва да се разраства драстично… професия, създала истинска революция в начина на продажби!
Никога не е съществувал по-подходящ от настоящия момент да се вгледаме в Мулти-Левъл Маркетинга. Това е една удивителна концепция, часът на която настъпва. Сега е моментът да направите най-добрата инвестиция, наречена МЛМ. Все едно, че имате възможност да купувате отново златото по 50$ унцията!
Още днес отделете време да проучите възможностите, които предлага Мулти-Левъл Маркетинга. Това е една достъпна и лишена от риск инвестиция, която обещава да ви се отплати по забележителен начин, надминаващ и най-смелите ви мечти.