март 31, 2005

ВЪПРОСИ, КОИТО НАСОЧВАТ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ВИ ДИСТРИБУТОРИ КЪМ ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ

Някои потенциални дистрибутори се страхуват да вземат решение – отлагат, да не би да сбъркат. Не осъзнават, че да не вземеш решение е всъщност да вземеш решението да продължиш както досега. Ако сте на гарата и се чудите дали да се качите на влака, докато си мислите, влакът може да тръгне. Вашата нерешителност е взела решение, че няма да се качите на този влак.
Те не осъзнават, че когато отлагат решението да започнат бизнес, всъщност вземат решение да продължат живота си по досегашния начин. Ето няколко неагресивни въпроса, които можете да им зададете, за да им помогнете да вземат съзнателно решение кое е най-доброто за тях.
Какво ще се случи, ако не се присъедините към бизнеса? Отговорът е "Нищо". Оставете потенциалните дистрибутори да си отговорят сами на този въпрос. Животът им ще продължи по същия начин. Ще се будят рано, ще хукват на работа, ще гонят транспорта, ще се връщат късно, ще хапват набързо, ще гледат малко телевизия и ще лягат да спят. Ще трябва да правят това, докато станат прекалено стари, за да работят за себе си. Ако изберат това, ако решат да не се възползват от възможността, добре. Те вземат решението, а това е всичко, което очакваме от тях.
Ако не започнете собствен бизнес, това означава ли,че до края на живота си ще работите за някой друг?
Може би предпочитате да работите пет дена в седмицата и само две седмици ваканция годишно?
Виждам, че се притеснявате. Защо просто не се отпуснете и не се радвате на живота си, какъвто е сега?
Не сте длъжни да започвате собствен бизнес. Може би предпочитате да запазите сегашната си работа?
Може би работата ви не е лоша и искате да я вършите цял живот. Но дали това е най-доброто за вас?
Всичките тези въпроси ще напомнят на събеседницине ви, че болката от техните проблеми няма да изчезне като се разтакават и не вземат решение. Улеснете ги. Предложете им да вземат съзнателно решение за своето бъдеще. Ние не сме обвързани с това какво ще решат и те не могат да ни отхвърлят. Ние не сме отговорни за решенията, които те ще направят за своя живот. Ние просто сме длъжни да им дадем възможност да изберат. Останалото зависи от тях.