март 31, 2005

ПЕТ ПРАВИЛА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МЛМ ЕКИП

Първо правило: Мулти-Левъл Маркетингът е БИЗНЕС !
Забрави за “стани богат бързо”! Ако си ориентиран към фразата “стани богат бързо”, по-добре поеми рискове или бъди голям късметлия, защото Мулти-Левъл Маркетингът, както всеки друг бизнес, изисква време и упорит труд.

Второ правило: Трябва да поемеш едногодишен ангажимент !
Ключът към успеха е търпението. Необходимо е в продължение на поне една година да работиш системно и упорито всеки ден, преди да започне да действа “Геометричната прогресия”. Изобщо не е съвпадение, че:
·Повечето дистрибутори напускат бизнеса и се отказват през първата година.
·Повечето дистрибутори се провалят.
·Дистрибуторите, които постоянстват една година или повече, обикновено завършват ставайки новите “хора на големите удари”.

Трето правило: Изграждай своя екип в ширина и колкото е възможно по-бързо!
Ангажирай се сериозно да привличаш ежемесечно поне един нов член в екипа си. Има две главни причини за това:
А. Движещата сила на Мулти-Левъл Маркетинга е ентусиазмът. Той ти помага да бъдеш отдаден на усилията си за успех в МЛМ.
Б. Само 20 % от лично спонсорираните от тебе дистрибутори ще допринесат за изграждане на екипа ти в дълбочина. Останалите 80 % ще си останат само с правото да си купуват нашите уникални продукти на по-ниски цени.

Четвърто правило: По-голямата част от времето си отделяй да помагаш на тези 20 % от твоите дистрибутори, които също искат да изградят екип. Работи за тях, но не вместо тях!

Покажи им колко е лесно да повторят (дублират) твоите усилия. Помагай им по всякакъв начин, но НЕ ги НАСИЛВАЙ и НЕ се ОПИТВАЙ да ги направиш свои “двойници-роботи”. Насилието отблъсква.
Направи всичко възможно, за да им предоставиш своята помощ, тъй като НИЩО ДРУГО не обезкуражава толкова бързо новите дистрибутори, както спонсорите, които ги пренебрегват и игнорират.

Пето правило: Няма никаква тайна за изграждането на ефективно работещ екип.
МЛМ-ЛИДЕРИТЕ не са изградили сами големите си екипи. Те не са по-различни от теб или от мен.
Ако те не са изградили сами техните екипи, тогава кой?
Търпението + Постоянството в усилията + Геометричната прогресия !
99 % от един солиден се изгражда чрез осигуряване на достатъчно време на “Геометричната прогресия” да си свърши работата !